Golvslipning Stockholm

Golvslipning - steg för steg

Vid en golvslipning så fäster vi ett stort fokus på vilken typ av golv det handlar om samt vilket skick som det befinner sig i. Det går inte att komma överens om ett pris eller räkna på ett tidsspann innan en besiktning skett och därför så är vårt första steg ett hembesök där vi ser över vilket typ av jobb som väntar oss.

Dina förväntningar spelar också en stor roll i detta. Det kanske är så att du vill ha en viss typ av effekt på ditt golv, du kanske vill måla det efteråt och du kanske tänkt dig en speciell typ av lyster? Det här spelar en väldigt stor roll i vilken typ av ytbehandling som ska göras efteråt. I vissa fall så kan det räcka med att slipa bort lacken och lägga på ny sådan. Detta om det är den där speciella lystern, som du vill komma åt. Är dina golv slipade väldigt frekvent så kan det vara så att det inte är möjligt att genomföra en golvslipning. Det brukar krävas att ungefär 2.5 mm träskikt finns kvar för att golvslipningen ska fungera på ett tillfredsställande sätt. Allt det här undersöker vi vid den initiala kontakten med dig som kund.

Som steg nummer två så ser vi till att förbereda rummet där vi bär ut alla möbler, täcker över exempelvis köksbänkar och där vi som ett sista steg ser till att dörrarna stängs och där vi ser till att rummet i fråga både har rätt luftfuktighet och god ventilation. Det här är avgörande i vilket slutresultat som nås. Naturligtvis så tvättar vi golvet och ser till att det inte finns några spikhuvuden som sticker upp.

Rätt ytbehandling i rätt rum

Hur själva golvslipningen ser ut varierar och beror på vilket typ av golv det handlar om. Vanligt är att det handlar om ett parkettgolv och då kan vi peka på några avgörande moment i vårt arbete för en golvslipning av ett sådant.

  • Vi använder två stycken maskiner. En mindre för finliret vid kanterna och en större slipmaskin för de större ytorna. Samtliga våra maskiner är av ett modernare snitt - något som minimerar risken för hack och skador på golvet. Dessutom gör de golvslipningen dammfri; något som underlättar vårt arbete och ditt liv efteråt.
  • Innan vi slipar så ser vi över vilket typ av mönster som finns. Handlar det om en fiskbensparkett så slipar vi alltid tre gånger - alltid diagonalt och med tre olika sorters slippapper av olika grovlekar. Första slipningen sker i träets ena längdriktning, den andra sker i motsatt håll och den avslutande slipningen sker i rummets längdriktning. Skulle det handla om ett vanligt trägolv så slipar vi i träets längdriktning. Det är en viktigt detalj. Slipar man mot fibrerna så blir golvet fullt av repor och hack.
  • Ytbehandlingen är extremt viktig och här är din smak och dina önskemål viktiga. Vi har vana och erfarenhet för att hjälpa dig att nå de flesta drömmar och mål. Vi jobbar enbart med produkter - miljövänliga sådana - från de största leverantörerna på marknaden och detta oavsett om det handlar om hårdvax, om lack eller om olja. Viktigt är även att välja typ av ytbehandling efter vilket rum det handlar om. Exempelvis hallen kan behöva extra mycket skydd då slitaget ofta är högre just där. Även din familjesituation påverkar: har du småbarn så kan det finnas ett värde i att välja en lackbaserad lösning då denna ger ett bättre skydd. Vi har även vana av färgpigmentering där vi kan hjälpa dig att nå speciella nyanser och färger på ditt golv. Här är det viktigt att vi provar oss fram - på mindre träbitar - först så att du blir nöjd.

 

Vi är rätt val av golvslipare i Stockholm, med kompetens för alla uppdrag.